FAQ

Wegen jullie af tot de gram nauwkeurig?

Omdat we ambachtelijk werken -en niet met grote machines die op de gram portioneren- zijn de gewichten en prijzen van de meeste producten indicatief. Onze slager weegt na het portioneren nauwkeurig af en zo betaalt u dus precies voor het gewicht dat u krijgt. Het uiteindelijke gewicht zal, op een paar uitzonderingen na, niet meer dan 10% afwijken van de voorbeelden op de site.

Hoe reken ik mijn bestellingen af?

Wij werken op basis van wederzijds vertrouwen en sturen pas achteraf een Tikkie (en/of factuur).

Hoeveel kilo moet ik minimaal bestellen?

Dat verschilt per product, maar we hanteren een minimum bestelbedrag van € 125,00.

Wat kost het bezorgen van mijn bestellingen?

Vanaf € 250,00 leveren we franco aan huis. Daaronder rekenen we € 7,50 bezorgkosten.

Op welke dagen worden mijn bestellingen geleverd?

In beginsel op donderdag en vrijdag. De transporteur neemt een of twee dagen voor levering contact op.

Hoe ontdooi ik een portie het beste?

Door het product een nacht in de koeling, of 30-45 minuten in de verpakking onder zacht stromend (koud) water te leggen.

De pakketten wijken af van mijn voorkeurssamenstelling, kan ik zelf ook kiezen?

Als het om een of twee items gaat dan kunt u dat in het notitieveld onderaan de afrekenpagina aangeven (bijvoorbeeld biefstuk eruit, bavette erin). Als het om meer dan twee items gaat dan is het makkelijker om een eigen pakket samen te stellen.

Ik heb iets te vieren – mag ’t een onsje meer zijn?

Jazeker: we hebben ook zogenaamde ‘steak ready’-hoeveelheden. Denk aan 2, 3 of 4 kilo entrecôte of bijvoorbeeld ribeye aan één stuk. Neem contact met ons op om je specifieke wensen te bespreken.

Hebben jullie tips over de beste bereiding?

Hou in ieder geval rekening met dit 1-2-3’tje: vlees op kamertemperatuur voordat het de pan in gaat; een rusttijd van 5-7 minuten per portie; en snijden op de draad. Kerntemperaturen variëren licht per stukje vlees en persoonlijke voorkeuren voor ‘cuisson’, maar hou globaal aan dat kip 75 C moet bereiken; rund 45-50 C, en varkensvlees 63-70 C.

Is alles altijd beschikbaar?

Omdat we werken met kleinschalige producenten kan het het voorkomen dat er soms beperkte beschikbaarheid van bepaalde producten is. In dat geval nemen we contact met u op om alternatieven te overleggen.

×